Technieken

iStainedGlass-Technieken-1210x245 iStainedGlass Technieken

Glas in lood

Er was een tijd waarin ‘glas in lood’ de enige manier was om raamwerken van grotere omvang te maken. Loodlijsten verbinden inmiddels al eeuwen meerdere stukken glas tot een groter geheel. Heel praktisch dus! Maar de magie van glas in lood zit ‘m vooral in het gebruik van gekleurd glas.

Een steeds veranderende lichtinval bepaalt uiteindelijk de intensiteit van de kleuren en het ontwerp. Het mooist komt dit kleurenspel volgens Sophie tot z’n recht in de buitenlucht. Zo zijn er bijvoorbeeld bijzondere combinaties ontstaan door tuinmeubilair te kleden met glas in lood-accenten. Ieder seizoen brengt zijn eigen licht; laat u inspireren door de bijzondere buiten items van Sophie Diatchenko. De combinatie van een eeuwenoude techniek met een modern ontwerp maakt glas in lood helemaal van nu! Sophie werkt samen met een timmerman, meubelrestaurateur, een lasser en collega-kunstenaars/ontwerpers.

iStainedGlass-Technieken-1210x245 iStainedGlass Technieken

Glass Fusion

Wanneer je verschillende stukken glas samen verhit, dan versmelten ook de verschillende kleuren die je in de oven samenbrengt tot een vaak verrassend nieuw motief. Ook de vorm waarin je het glas wilt hebben, kun je eindeloos variëren. Dat leidt tot verregaande inspiratie en spannende designs!

iStainedGlass-Technieken-1210x245 iStainedGlass Technieken

Tiffany

Deze techniek is vernoemd naar zijn uitvinder: Louis Comfort Tiffany, zoon van de oprichter van de bekende New Yorkse juwelier. In tegenstelling tot glas in lood, waarbij het glas in een loodlijst wordt geschoven, worden bij de tiffany-techniek stukjes gekleurd glas in koperfolie gewikkeld en vervolgens gesoldeerd. Eén van de bekendste glasobjecten in deze stijl is de Tiffany-lamp. Ook hier bepaalt veelkleurigheid, in combinatie met licht, de bijzondere warme sfeer die het toevoegt aan uw omgeving. De techniek wordt ook gebruikt om panelen te vervaardigen.

iStainedGlass-Technieken-1210x245 iStainedGlass Technieken

Brandschilderen

Deze eeuwenoude techniek, waarbij op glas getekend wordt, zie je vaak in combinatie met glas in lood. Denk bijvoorbeeld aan de kleurrijke kerkramen met hun geschilderde afbeeldingen. Ook het klassieke brandschilderen is anno nu geweldig toe te passen in combinatie met moderne ontwerpen. Hoe persoonlijk en origineel wilt u het hebben?

iStainedGlass-Technieken-1210x245 iStainedGlass Technieken

Glasmozaïek

Als kunstvorm is glasmozaïek een tijd lang naar de achtergrond geraakt. Inmiddels is de techniek weer springlevend. Hoe bijzonder is het niet om middels een modern ontwerp een compleet nieuwe identiteit te geven aan een bestaand of nieuw object? Bij glasmozaïek doe je dat door met verschillende soorten, maten en kleuren glas te decoreren. Afhankelijk van de gebruikte kleuren en vormen krijgt ieder object zijn eigen sfeer. Door ook spiegelglas te gebruiken, creëer je diepte in het ontwerp: de kleuren uit de omgeving reflecteren namelijk via het spiegelglas en zo ontstaat steeds opnieuw een verrassende creatie.